BLSC történelem 2. rész


Botfai LSC történelem 2. rész
#botfailsc70
    Az 1950-ben megalakult Járási sportszövetségek próbálták összefogni, az államosítás után létrejövő, gombamód szaporodó községi sportegyesületek működését. A községi sportegyesületeket, a területi alapon működő tsz-ek felügyelték és finanszírozták.
A helyi szervezet Botfa Rákóczi TSZ SE néven működött. “Bázisa” a Bocfölde, Új Élet MGTSZ” volt. Alapvető célként a bázisszerv dolgozóinak rendszeres mozgásának, testedzésének biztosítását, és a közösségi élet kibontakoztatását jelölték meg az alapszabályban. Ez szorosan összefüggött az akkori államideológia vezető elveivel.
   A sportegyesület tagjai, megfelelően az akkori kívánalmaknak,  labdarúgás, asztalitenisz, teke, sakk és atlétika sportágban próbáltak a legjobbak lenni. A Vezetőség, az Egyesület hivatalos színének a zöld-fehéret választotta, sajnos mára homály fedi milyen indokkal.
A 60-as években újjáélesztett falusi spartakiádokon rendszeresen részt vett egyesületünk.  Olyan problémák sem állhatták útját a sportolni vágyóknak, hogy a faluszéli területen, ahol a labdarúgó pályát kijelölték, rendszeresen állatokat legeltettek, illetve kocsival jártak át.
A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.